Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Un nou cod galben de caniculă pentru Maramureș. Posibile ploi la munte

Publicat cu

pe

Pentru azi în Maramureș meteorologii avertizează că vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi unul ridicat. Vom avea un cer variabil, cu înnorări temporare după-amiaza la munte, când, pe arii restrânse, se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 31 de grade, iar cele minime între 12 și 14 grade.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de tip cod galben, fenomenele vizate fiind val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat. ANM subliniază că valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea, temperaturile maxime urmând a se situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Avem și COD PORTOCALIU. Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate