Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

UNGARIA – Partidul lui Viktor Orban a boicotat sesiunea parlamentară convocată de opoziție pentru ratificarea aderării Suediei la NATO

Publicat cu

pe

Viktor Orban a repetat timp de luni de zile promisiunea că Ungaria nu va fi ultima țară care semnează aderarea Suediei la NATO, în discuțiile cu omologii din țările membre ale alianței. Cu toate acestea, promisiunile sale nu au fost respectate, întrucât parlamentul turc a acordat votul favorabil luna trecută.

După acest moment, premierul a asigurat secretarul general al NATO că va îndemna parlamentul ungar să finalizeze ratificarea cu cea mai mare promptitudine posibilă. Cu toate acestea, luni, premierul nu s-a prezentat la ședința convocată de reprezentanții opoziției.

Această neprezentare a provocat frustrare în rândul unei delegații de 16 reprezentanți diplomatici la Budapesta, printre care se număra și ambasadorul american, care erau prezenți în clădirea parlamentului special pentru ședința respectivă. Grupul a exprimat îngrijorările sale cu privire la lipsa de claritate în ceea ce privește motivele care stau la baza acțiunilor Ungariei. De asemenea, au subliniat că, de-a lungul aproape doi ani de la depunerea cererii de aderare a Suediei în mai 2022, Ungaria nu a semnalat niciodată opoziția sa față de acest demers și nu a prezentat nicio solicitare oficială referitoare la această problemă.

Mate Kocsis, liderul grupului parlamentar Fidesz, a menționat într-o postare online că ratificarea ar putea avea loc când parlamentul se va reuni în cadrul unei sesiuni obișnuite, programată pentru sfârșitul lunii februarie. Cu toate acestea, el a menționat că o întâlnire între premierul ungar și omologul suedez la Budapesta este necesară pentru această situație.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate