Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

URȘII POLARI – Premieră la Teatrul Municipal Baia Mare (22 noiembrie, ora 19)

Publicat cu

pe

Teatrul Municipal Baia Mare, în parteneriat cu CLIMATE CHANGE THEATRE ACTION (SUA), derulează un proiect de conștientizare a schimbărilor climatice.
Spectacolul Urșii polari (de Nicolas Billon) va avea premiera miercuri, 22 noiembrie (ora 19), și prezintă doi urși foarte flămânzi, care discută cu umor și nostalgie despre dispariția focilor din meniul lor, dispariție pusă pe seama schimbărilor climatice. În ciuda hazului de necaz, ei recunosc gravitatea problemei și explorează soluții bazate pe ce le oferă piața, precum și posibilitatea de a se adresa prin scrisori politicienilor.
Dar ceea ce „pescuiesc” în final nu e tocmai ce și-au dorit. Spectacolul e un semnal de alarmă tras de pe banchizele polare, cu ecou în întreaga lume.
 Reprezentația va fi urmată de discuții cu publicul.
 Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile! (Vă recomandăm să faceți rezervare în acest sens.)
Invitați: prof. univ. dr. ing. Ioan Bud, președintele Asociației GO GREEN RESOURCES / Solvia Pop, președinte Asociația Garda Ecologică Baia Mare/ Andrea Trif, antreprenor social, owner la bistro sustenabil Greenys
URȘII POLARI de Nicolas Billon
Regia artistică: Dan Cordea și Mircea Gligor
Traducere: Alina Diciuc
Scenografia: Mihai Vălu
Distribuția: Mircea Gligor, Dan Cordea
Regia tehnică: Felix Mare
Sonorizare: Dan Prodan
Lumini: Sandu Șimonca
Video: Teo Molnar
Climate Change Theatre Action este o inițiativă a două organizații din SUA, care doresc să implice artiștii în discursul despre schimbările climatice. Organizația a adunat 50 de artiști din întreaga lume, care au scris texte despre efectele schimbărilor climatice, special pentru a fi puse în scenă în perioada Conferințelor Națiunilor Unite pentru Schimbările Climatice COP.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate