Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

VA FI EXTRĂDAT – Germania îl predă pe fugarul Cherecheș

Publicat cu

pe

Judecătorii Tribunalului Regional din Munchen au decis, miercuri, 13 martie, că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi extrădat în România pentru executarea pedepsei. Cherecheș a fost condamnat, anul trecut, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Până la transferul său în România, fostul primar va rămâne în arest, în Germania.

„Instanța regională superioară a dat curs unei solicitări a Parchetului General din München, care ceruse extrădarea pe baza unui un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel din Cluj pe 24 noiembrie 2023.

La aceeași dată, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv pe Cătălin Cherecheș la închisoare cu executare. Mandatul european de arestare a fost emis pentru că fostul primar din Baia Mare a fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței.

Judecătorii din Munchen nu au luat în considerare condițiile de detenție care îl așteaptă pe Cătălin Cherecheș în România – acesta fusese unul dintre motivele invocate de avocații săi care s-au opus extrădării”, scrie europalibera.org.

Punerea în aplicare și organizarea extrădării este acum responsabilitatea Parchetului General din München și va avea loc în scurt timp, spun procurorii germani, pentru Europa Liberă România.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate