Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

VĂ SUNĂ DE LA BANCĂ? Atenție la atacurile de tip spoofing

Publicat cu

pe

Pentru ca stim cat de importanta este siguranta financiara, va informam ca, in ultima perioada, exista un trend in crestere a situatiilor de inselaciune prin intermediul unor apeluri telefonice. Uneori, aceste apeluri nu sunt ceea ce par a fi, ci fraude de tip spoofing.

Aveti grija de dumneavoastra si de cei din jurul dumneavoastra! Povestiti-le ce se poate ascunde in spatele unor apeluri telefonice!

Asadar, ce este spoofing-ul?

Spoofing-ul este o forma de inselaciune, in care atacatorul apeleaza victima si se foloseste de tehnologie pentru a ascunde numarul de telefon apelant, facandu-l sa apara ca si cum ar fi un numar legitim sau asociat cu o institutie cunoscuta (inclusiv BRD).

Astfel, atacatorul va poate apela de pe un numar care in spatiul public figureaza ca fiind al BRD si va poate cere diverse informatii confidentiale (inclusiv coduri de acces in aplicatia YOU BRD). Atacatorul ar putea justifica ca aceste informatii sunt necesare pentru actualizarea datelor, a aplicatiei YOU BRD sau chiar pentru o siguranta sporita a fondurilor.

Ce urmareste un atac de tip spoofing?

Metoda urmareste furnizarea de informatii confidentiale de catre victima, in baza carora atacatorul incearca sa obtinana beneficii financiare, inclusiv prin initierea de operatiuni bancare fraudulente.

Atentie! Atacatorul se poate sa fi avut timp suficient sa caute in mediul online date despre victima (ex: nume, numar de telefon) si va profita de faptul ca victima nu are acel timp! Va pune presiune asupra victimei si va induce ideea de urgenta.

Ce sa faceti / ce sa nu faceti?

Nu transmiteti nimanui codurile de acces in aplicatia YOU BRD! Banca nu va cere niciodata asa ceva.
Nu intreprindeti actiuni solicitate prin telefon de asa-zisi reprezentanti ai Bancii, fara a verifica identitatea acestora! Discutati cu consilierul dumneavoastra bancar. Sunati la banca.
Nu instalati aplicatii care permit accesul de la distanta la dispozitivele dumneavoastra!
Daca primiti un astfel de apel telefonic, nu actionati impulsiv! Contactati-ne la numerele de telefon de pe site, le stiti deja.

Mai multe informatii despre securitatea informatiilor, confidentialitatea datelor si a tranzactiilor, gasiti pe site-ul bancii, la sectiunea “In siguranta”.

BRD

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo