Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

Vaccin pneumococic inclus pe lista medicamentelor gratuite

Publicat cu

pe

Un vaccin pneumococic a fost inclus pe lista medicamentelor gratuite. Decizia a fost luată ieri în cadrul ședinței de Guvern, când a fost adoptată o Hotărâre de Guvern privind completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

„Prin acest act normativ, se introduce în lista medicamentelor gratuite de care beneficiază asiguraţii în sistemul de asigurări sociale de sănătate, un nou vaccin, respectiv vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 valenţe.

Măsura este luată în vederea creşterii accesului populaţiei la vaccinare, în contextul în care infecţiile cauzate de Streptococus pneumoniae generează morbiditate şi mortalitate crescută, în special în rândul copiilor şi al vârstnicilor, dar şi în rândul bolnavilor cu afecţiuni cronice şi pacienţi cu imunosupresie din diferite cauze”, anunță autoritățile.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo