Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Valul de căldură se intensifică în Maramureș. Avertisment meteo

Publicat cu

pe

Valul de căldură se intesifică în județul Maramureș în orele care urmează. Meteorologii au emis deja mai multe avertizări meteorologice valabile pentru zilele de 15, respectiv 16 august. Astfel, azi avem Cod galben de val de căldură, disconfort termic ridicat pentru nordul Crișanei, Maramureș, local în Transilvania și Muntenia și sud-vestul Moldovei.
Valul de căldură se va menține și se va extinde în aceste zone, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34 până la 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 18 grade. Avem și COD PORTOCALIU. Valul de căldură va persista și se va extinde, astfel încât în centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
În fine COD ROȘU – în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39…41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo