Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

VÂNZARE – Unicredit, Raiffeisen Bank International, Erste și Banca Transilvania sunt interesate de achiziția OTP Bank România

Publicat cu

pe

Băncile Unicredit, Raiffeisen Bank International, Erste și Banca Transilvania sunt interesate de achiziția OTP Bank România, după ce acționarii maghiari au anunțat că vor să vândă afacerea din România, anunță Bloomberg.

Afacerea OTP Bank din România ar putea fi evaluată la 300 milioane de euro sau mai mult, au declarat pentru Bloomberg persoane apropiate tranzacției.

UniCredit SpA este o bancă italiană, RBI și Erste sunt cele două bănci de top din Austria, iar Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România.

Cele patru bănci au depus oferte fără caracter obligatoriu, au spus sursele Bloomberg, care au cerut să nu fie identificate deoarece informațiile sunt private.

Tranzacția ar putea include, de asemenea, afacerea băncii din Republica Moldova, a spus una dintre persoane. Procesul avansează acum în cea de-a doua rundă, au spus persoanele respective.

OTP a declarat că evaluează în prezent interesul potențialilor cumpărători și va decide cu privire la viitorul filialei sale din România în funcție de rezultat. Reprezentanții Erste Bank, Raiffeisen și UniCredit au refuzat să comenteze, în timp ce un purtător de cuvânt al Băncii Transilvania nu a răspuns imediat la o solicitare pentru a comenta.

Actualitate

YHP Logo