Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Verificări în școlile din Maramureș. Ce spune Inspectoratul Școlar

Publicat cu

pe

Anul școlar 2024-2025 va debuta mâine, 9 septembrie. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, prin inspectorul general Mihai Pop, a făcut ieri, 7 septembrie verificări, să vadă dacă datele transmise de școli referitoare la condițiile în care va începe anul școlar 2024-2025 sunt conforme cu realitatea.
„La Școala Gimnazială „Dr. Teodor Mihali” Boiu Mare, deși este șantier, întreaga comunitate educațională s-a mobilizat pentru ca anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții. Sălile de clasă sunt finalizate, iar dotările de ultimă generație au fost livrate și vor fi instalate în cel mai scurt timp. Copiii din clasele primare din Șomcuta Mare sunt relocați, întrucât clădirea este în plin proces de reabilitare. Am vizitat toate cele trei spații în care, începând de luni, 9 septembrie 2024, copiii vor învăța temporar. Trei clase sunt relocate la Buciumi, patru clase vor studia într-o clădire din Șomcuta Mare, iar celelalte trei clase în clădirea școlii din Finteușu Mare, unde funcționează deja o grupă de grădiniță și o clasă de învățământ primar. Deși au apărut informații în spațiul public că aceste spații nu sunt conforme, pot da azi asigurări că toate cele trei spații oferă condiții foarte bune pentru desfășurarea procesului educațional.
Am vizitat trei unități de învățământ din Baia Mare și anume Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” și Școala Gimnazială „Dr. Victor Babeș”.  Nu în ultimul rând, am verificat atât spațiile din Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare, cât și cele din internatul Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, în care vor funcționa șapte clase de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare. Menționez că, deși niciuna dintre aceste clădiri nu a fost reabilitată, s-au făcut eforturi substanțiale pentru ca școala să înceapă în condiții decente pentru toți elevii. În acest moment, toate spațiile sunt pregătite pentru începerea anului școlar”, a spus Mihai Pop.
Și azi continuă monitorizarea la alte școli din județ.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo