Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

VEȘTI DE LA BUCUREȘTI – A fost avizat studiul de fezabilitate al variantei de ocolire Sighetu Marmației

Publicat cu

pe

Secretarul de stat Irinel Șcrioșteanu anunță că studiul de fezabilitate a variantei de ocolire Sighetu Marmației a fost avizat în ședința Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes național și locuințe la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Despre acest drum, secretarul de stat spune că ”va face legătura cu cele două drumuri naționale care tranzitează orașul (DN18 – legătură cu Vișeu – Borșa – Baia Mare și DN19 – legătură cu Negrești-Oaș – Satu Mare), precum și cu noul pod peste râul Tisa, ce se află în construcție.

Valoarea totală a investiției este de 48 milioane euro cu TVA, finanțare asigurată prin Programul Transport 2021-2027
Acest proiect se realizează la solicitarea și în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, prin domnul președinte Ionel Bogdan”.

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, susține că finanțarea este practic asigurată.

”Mulțumesc domnule secretar de stat, Irinel Ionel Scriosteanu, pentru tot sprijinul proiectelor în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş.

Practic, prin acest ultim CTE, avem asigurată finanțarea și urmează să fie promovată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor, iar ulterior Hotărârea de Guvern pentru exproprierea terenurilor. În tot acest timp Consiliul Județean Maramureș va derula procedurile de achiziție privind execuția lucrărilor”, spune Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo