Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

VIDEO – Ajunul Praznicului “Adormirea Maicii Domnului” la Mănăstirea Moisei de la poalele Pietrosului

Publicat cu

pe

Încă din ajunul hramului lăcașului monahal, la Mănăstirea Moisei au poposit mai multe grupuri aparținând parohiilor de pe Valea Izei și din împrejurimile mănăstirii, alcătuite din copii și credincioși îmbrăcați în straiele populare, ce au purtat în mâini icoane și prapori, înconjurând lăcașul monahal și cântând pricesne închinate Maicii Domnului.

”Această tradiție este una deosebită și este unică în această parte a țării. Parohiile din zona Maramureșului Voievodal organizează aceste procesiuni ca semn de rugăciune și mulțumire pentru toate binecuvântările revărsate asupra lor.

Procesiunile sunt formate din cete de copii și credincioși care pleacă spre mânăstirea Moisei din localităţi precum: Moisei, Săcel, Săliștea de Sus, Ieud, Rozavlea, Şieu, Dragomireşti, Poienile de sub Munte, Bogdan-Vodă, Vişeu de Sus, Vişeu de Jos, Leordina, Borşa, Bocicoel. Suntem norocoși că la noi acasă, în Maramureș, tradiția și obiceiurile străbune se păstrează, iar dragostea față de Dumnezeu este insuflată copiilor încă de la cele mai fragede vârste”, transmite Visit Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo