Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

VIDEO – Doi cerbi se joacă în Parcul Național Munții Rodnei

Publicat cu

pe

Joaca unor cerbi tineri a fost surprinsă, spre amuzamentul celor care îi privesc, de una din camerele de monitorizare a animalelor sălbatice din Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei.

„Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.
Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, precizează reprezentanții Romsilva.

Parcul National Muntii Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.
Parcul National Muntii Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

video youtube Romsilva

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo