Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

VIDEO – Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, discurs în Parlamentul European

Publicat cu

pe

Senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, a mulțumit în mod direct membrilor Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European pentru sprijinul acordat României pe parcursul întregului proces de ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).
„Sunt mândru că sunt senator al României și, în această calitate, susțin pe deplin Mecanismul privind Statul de Drept.
În cadrul ședinței Comisiei LIBE, am luat cuvântul la sesiunea dedicată luptei împotriva corupției și am subliniat progresele făcute de țara noastră în combaterea corupției, progrese care se regăsesc și în Raportul pe 2023 privind România. Documentul recunoaște rezultatele pozitive în justiție și în combaterea corupției, subliniind implementarea eficientă a noii strategii anticorupție.
De asemenea, am subliniat progresele semnificative în digitalizarea declarațiilor de avere și în asigurarea transparenței finanțării partidelor politice. Aceste măsuri sunt esențiale pentru consolidarea integrității în funcțiile publice și pentru creșterea încrederii populației în sistemul nostru judiciar.
Cu toate că România dispune de o legislație eficientă împotriva corupției, este regretabil că există multe situații în care condamnații din țară găsesc adăpost în unele state membre, ceea ce afectează încrederea cetățenilor în sistemul de justiție. Faptul că persoanele condamnate pentru corupție în România sunt extrădate cu greutate în țara noastră, pentru a-și ispăși pedeapsa, în vreme ce în cazurile altor condamnați extrădarea este extrem de facilă, ridică multe semne de întrebare în rândul cetățenilor, afectând încrederea în actul de justiție și în lupta anticorupție.
Prin urmare, susținem cu fermitate nevoia unei colaborări europene consolidate pentru a remedia aceste situații și a restabili încrederea în actul de justiție.
Este esențial ca justiția să inspire încredere prin aplicarea riguroasă a legilor. Prin angajamentul nostru ferm, vom contribui la o reformă reală, diminuând corupția și consolidând încrederea populației în sistemul judiciar”, a declarat Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate