Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

VIDEO – Un pasionat de BMW din Qatar a adunat o colecţie de peste 140 de maşini şi a creat un muzeu pentru ea

Publicat cu

pe

Cât de multe maşini clasice poţi deţine, ca să te simţi împlinit? Una, două, cinci sau zece? Probabil asta e genul de întrebare căreia i se potriveşte de minune răspunsul că oricâte ar fi, niciodată nu e prea mult. Ei bine, în Qatar există un mare pasionat de BMW-uri clasic, pe nume Omar Hussain Alfardan, care a ajuns să deţină peste 140 de maşini. Într-atât de multe, încât a creat un muzeu pentru ele.

Pasionatul spune că şi-a făcut studiile în Elveţia în tinereţea sa şi acolo a deprins pasiunea pentru maşini clasice, ţara în care această pasiune e împărtăşită de foarte mulţi, iar maşinile clasice sunt tratate cu grijă excepţională.

Prima maşină a pasionatului de BMW a fost un Seria 7 în motorizare 745 pe atunci. Ea l-a fascinat şi l-a făcut să se ataşeze de marca BMW, iar din 1982 încoace Omar se tot ţine de cumpărat BMW-uri.

După studiile din Elveţia a revenit în ţara sa şi deja îl bătea gândul la un viitor muzeu. Din acel moment a început să cumpere şi modele BMW care erau deja considerate clasice la acea vreme, primul exemplar fiind un BMW Z1.

De atunci şi până astăzi, a adunat peste 140 de maşini în colecţia, lui. A adunat toate modelele BMW din istorie, care i-au plăcut, iar pe lângă ele a mai adunat şi câteva exemplare de supercar-uri italieneşti şi britanice. Miezul colecţiei, însă, rămâne a fi format oricum din modelele BMW.

Integral pe piataauto.md

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo