Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

VIITORUL – Skoda a pornit producția de baterii pentru mașini electrice, în prima uzină a grupului VW din afara Germaniei

Publicat cu

pe

 

Skoda a dat startul pe liniile de fabricație din Lada Boleslav pentru bateriile destinate tuturor mașinilor dezvoltate pe platforma MEB a grupului Volkswagen, fiind prima astfel de uzină din afara Germaniei a companiei.

Fabrica de baterii electrice Skoda, din Mlada Boleslav, are 250 de angajați și are ca target de producție 250.000 de baterii anual, care vor fi instalate pe mașini ale mărcii cehe, dar și ale mărcilor Audi, Volkswagen și SEAT.

„Astăzi este o zi specială pentru Skoda Auto. Prin lansarea producției de baterii MEB, construim acum o componentă cheie în inima companiei. Asta înseamnă că ne-am atins o altă țintă pe drumul către tranziția cu succes la electromobilitate”, a declarat Michael Oeljeklaus, director pentru producție și logistică în board-ul Skoda Auto. „Am investit în jur de 130 milioane de euro și putem produce acum peste 250.000 sisteme de baterii MEB pe an – pentru modelele electrice Skoda și pentru cele ale altor mărci din grup. Obiectivul nostru este clar: vrem să producem e-componente sau e-vehicule în toate cele trei uzine cehe până în 2030”.

Actualitate

YHP Logo