Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

VIITORUL – Sunt casele self-scan noul trend în retail?

Publicat cu

pe

Trendul caselor self-scan, prin care clienții pot să își scaneze singur produsele și nu mai sunt nevoiți să stea la coadă, a prins avânt în România în ultimii ani, tot mai multe supermarketuri alegând să introducă astfel de case de marcat în magazine.

Auchan a introdus de anul trecut casele 100% self-scan, iar casierii existenți s-au îndreptat către jobul de consilier pentru clienți.

Economedia a întrebat mai mulți retaileri daca au în plan, în viitorul apropiat, să implementeze o soluție asemănătoare cu cea a rivalului Auchan.

Retailerul Lidl dă de înțeles că nu va elimina prea curând din casele de marcat tradiționale, având în continuare un mix. Lidl a întrodus casele de marcat la finalul anului 2020. Compania spune că introducerea acestui noi tip de case nu a afectat numărul angajaților din magazinele Lidl.

Retailerul cora transmite că pentru 2023 compania a prevăzut implementarea sistemului de plată cash, care să completeze soluția inițială de plată cu cardul.

Reprezentanții Kaufland spun că fiecare magazin nou pe care îl deschid este prevăzut cu mai multe case self-scan, pe lângă cele tradiționale. Compania transmite că vor fi în continuare casele de marcat tradiționale, iar cele self-scan vin ca o alternativă de plată a cumpărăturilor mai rapidă.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate