Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

VIZITĂ – Alina Gorghiu, ministrul Justiției, prezentă în Maramureș

Publicat cu

pe

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, face în aceste zile o vizită în județul Maramureș, prilej cu care azi a susținut declarații de presă în Baia Mare, alături de Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, și parlamentarii liberali Cristian Niculescu Țâgârlaș și Călin Bota.

Alina Gorghiu a spus că a discutat, cu ocazia vizitei în județ, cu procurori, judecători și avocați despre problemele din Justiție.

Cu această ocazie, Alina Gorghiu a mai anunțat înființarea a opt regionale centre pentru dependenții de droguri. Unul ar putea funcționa chiar în Maramureș.

„Ieri, a fost depusă o lege care prevede înființarea unor centre de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri. Înființarea lor se va face prin hotărâre de guvern în fiecare regiune din cele opt regiuni de dezvoltare ale României. Am avut un dialog cu Ionel Bogdan, pornind de la această lege, care sper să devină realitate undeva la începutul anului viitor. Există disponibilitate din partea Consiliului Județean pentru ca unul din acele centre să fie construit în Maramureș”, a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, a spus că au fost inițiate primele demersuri pentru combaterea consumul de droguri, mai ales în rândul elevilor și al liceenilor.

”Am demarat achiziția a patru Drug Testere care vor ajuta poliția să depisteze șoferii care au consumat substanțe halucinogene. Cu asociația Artspot am demarat o acțiune la nivelul județului în care ne-am propus ca în primă etapă, să ajungem în 30 de școli din județ, în care actorii Teatrului Municipal dar și un personaj real, vor discuta cu elevii și cu părinții, pentru a putea să le dea un exemplu despre ceea ce înseamnă cu adevărat consumul de droguri”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate