Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

VOT 9 IUNIE – Surprizele acestor alegeri în Maramureș

Publicat cu

pe

Alegerile locale din 2024 au adus o serie de schimbări, unele chiar neașteptate în județul nostru. Interesant este că PSD a pierdut câteva primării, unele la care nici nu te-ai fi gândit, cum este cazul comunei Cupșeni sau a comunei Recea. Așadar la Șieu liberalii îl au ca primar pe Ioan Ardelean (fostul primar PSD-ist având acum de dat explicații pentru camera video montată în secția de votare în 8 iunie), la Târgu Lăpuș avem primar nou, Vlad Herman (după ce Mitru Leșe nu a mai candidat pentru un nou mandat).

De departe surpriza acestor alegeri au fost pierderile suferite de PSD la Cupșeni și Recea, doi dintre primarii care au avut mandate serioase în spate. La Recea Alexandru Ardelean îl detronează pe Pavel Octavian, iar la Cupșeni Lucia Chermezan pierde lupta pentru primărie. Se pare că și la Suciu de Sus avem primar nou, fostul primar (PSD) pierzând lupta electorala după mulți ani de condus administrația locală. O altă surpriză ar fi la Băiuț, unde Viorica Maciuc a pierdut postul de primar. Candidați independenți câștigători sunt în Remeți, Oncești, Suciu de Sus.

În rest rezultatele au fost așa cum te-ai așteptat. Petruț a câștigat la Cavnic, Grigore Tomoiagă la Moisei, Stegeran la Fărcașa, Marinescu la Tăuții Măgherăuș sau Bîrda la Baia Sprie. Nu vedem deocamdată pe nimeni de la AUR să fi pus mâna pe vreun post de primar. Însă BEJ-ul va fi cel care va da rezultatele finale.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate