Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

VREME NEBUNĂ- 44 de mesaje RO-ALERT în ultimele 24 de ore

Publicat cu

pe

Județul Maramureș a fost deocamdată ferit de urgia naturii. Nu au fost înregistrate mari probleme din cauza precipitațiilor din ultimele ore, poate doar la Suciu de Sus grindina a provocat ceva pagube. Însă la alții natura s-a dezlănțuit și a făcut prăpăd.

De exemplu, din cauza grindinei, în localitatea Săsarm din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost afectate aproximativ 240 de gospodării, fără a fi înregistrate victime. Pagubele produse locuinţelor au constat în avarierea acoperişurilor, ferestrelor şi a izolaţiilor exterioare. IGSU a mai anunțat că în localitatea Răcăciuni din judeţul Bacău, din cauza acumulării de apă şi aluviuni pe carosabil, traficul rutier pe DN 2 s-a desfăşurat cu dificultate pe o bandă de mers.

În ceea ce priveşte avertizarea populaţiei, în acest interval, au fost transmise 44 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetăţenilor şi luarea măsurilor de autoprotecţie. Cele mai multe dintre acestea (33) au semnalat posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în localităţi din judeţele BC, BN, BT, BR, BZ, CJ, CV, IS, MM, MS, NT, SJ, SV, TM, VN şi VS.

Evoluţia situaţiei din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate