Connect with us

ACTUALITATE

WSJ – Oficiali occidentali din domeniul securității afirmă că sabotori ruși au provocat incendiul de la fabrica companiei Diehl Metall din Berlin

Publicat cu

pe

Un oficial din domeniul securității a declarat pentru The Wall Street Journal, sub protecția anonimatului, că în spatele incendiului din luna mai sunt “profesioniști”. El a completat că Rusia recrutează din ce în ce mai mulți civili, în special infractori, prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram, pentru ca ei să efectueze atacuri.

Oficialul mai spune că civilii sunt plătiți în criptomonede, iar unii dintre ei nici nu știu că lucrează pentru Rusia, iar scopul este perturbarea transporturilor de arme și muniții pentru Ucraina. Într-un context mai larg, agențiile occidentale de informații, inclusiv cele germane, au avertizat deja că devin din ce în ce mai frecvente acțiunile de spionaj și de sabotaj din partea Rusiei.

Săptămâna trecută, Bild a scris că serviciile germane de informații au primit date de la un serviciu străin, cu privire la indicii concrete ale implicării Moscovei în incendiul de la fabrica Diehl din capitala germană. Din cauza faptului că interceptărilor comunicațiilor nu pot fi admise ca probe în instanță, autoritățile germane nu pot atribui în mod clar atacul și să dispună urmărirea penală.

Oficial, Poliția germană a transmis că în acest stadiu al anchetei, se presupune că focul a fost cauzat de o defecțiune tehnică. Directorul general al Diehl Metal Applications a declarat, săptămâna trecută, că o companie de asigurări a ajuns la aceeași concluzie.

bizday.ro

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate