Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ZELENSKI – Teroriștii ruși au dovedit încă o dată că sunt o amenințare pentru tot ceea ce este viu

Publicat cu

pe

Barajul peste Nipru de la Nova Kakhovka (regiunea Herson) a fost aruncat în aer. Zonele din aval sunt inundate, iar scăderea nivelului lacului de acumulare din amonte pune în pericol siguranța centralei nucleare de la Zaporijie, cea mai mare din Europa.

Barajul era controlat de forțele ruse, iar ucrainenii au avertizat încă de anul trecut că acestea l-au minat și îl pot arunca în aer pentru a opri traversarea Niprului, în cazul unei contraofensive.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut, pe Facebook, o reacție extrem de dură la adresa Rusiei, după acest incident cu consecuințe extrem de grave.

„Teroriștii ruși au dovedit încă o dată că sunt o amenințare pentru tot ceea ce este viu. Distrugerea unuia dintre cele mai mari rezervoare de apă din Ucraina este absolut deliberată. Cel puțin 100 de mii de oameni trăiau în aceste zone înainte de invazia rusă. Cel puțin zeci de mii sunt încă acolo. Sute de mii de oameni au rămas fără acces normal la apă potabilă. Serviciile noastre, toți cei care pot ajuta oamenii, sunt deja implicați. Dar putem ajuta doar pe teritoriul controlat de Ucraina. Pe partea ocupată de Rusia, ocupanții nici măcar nu încearcă să ajute oamenii. Acest lucru demonstrează încă o dată cinismul cu care Rusia tratează oamenii al căror pământ a capturat și ceea ce Rusia aduce cu adevărat Europei și lumii”, a scris, Volodimir Zelenski.

Foto: Evgeniy Maloletka, Felipe Dana, Roman Hrytsyna, Serhii Korovainyi, Kostiantyn Liberov și Vlada Liberova.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate