Connect with us
Descarcă aplicația

GASTRONOMIE

3 Rețete simple pentru un mic dejun sățios

Publicat cu

pe

Să fie delicios, rapid de preparat și hrănitor? Daaa! 
Înțelegem perfect aceste gânduri. Diminețile pot fi uneori aglomerate și cu siguranță sunt zile în care te gândești Ce să mai mănânc azi?. De aceea îți venim în ajutor cu 3 idei de rețete pentru micul dejun deloc dificile de pregătit

3, 2, 1 → START sugestiilor delicioase!

1. Batoane cu unt de arahide

Rețetă Batoane cu unt de arahide

Ingrediente:

  • 120g fulgi de ovăz;
  • 60g făină de migdale;
  • 74,5g făină din semințe de in;
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată;
  • ½ linguriță sare de mare;
  • 2 lingurițe extract pur de vanilie;
  • 2 banane coapte;
  • 60g unt de arahide cremos + o cantitate extra pentru stratul superior al batoanelor;
  • 2 linguri miere.

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la temperatura de 177 de grade Celsius. Unge sau tapetează cu hârtie specială un vas de copt pătrat.

2. Într-un bol, amestecă foarte bine fulgii de ovăz, făina de migdale și cea din semințe de in, scorțișoara și sarea de mare.

3. Într-un alt castron, pisează bine bananele, mierea, cele 60g de unt de arahide, extractul pur de vanilie și amestecă bine.

4. Amestecul de ingrediente uscate se toarnă treptat peste cel cu ingrediente lichide și se amestecă pentru omogenizare. Ulterior, se transferă în vasul de copt și se întinde cu ajutorul unei spatule până când este nivelat.

5. Introdu vasul în cuptor și lasă deliciul să se coacă timp de 20 de minute. După aceea, scoate-l din cuptor și întinde un strat de unt de arahide cremos (grosimea stratului depinde de preferințe).

6. Amestecul se pune din nou în cuptor pentru încă 10 minute sau până când devine solid (la acest moment, stratul superior de unde de arahide va avea mici bule formate pentru a ști că este gata).

7. După ce deliciul se răcește complet, îl poți tăia în batoane și savura fie la micul dejun, fie ca gustare.

2. Fulgi de ovăz la cuptor cu banane

Rețetă fulgi de ovăz la cuptor cu banane

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 312g fulgi de ovăz;
  • 1 linguriță scorțișoară;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • ¼ linguriță sare;
  • 2 banane coapte;
  • 360ml lapte de migdale;
  • 60g unt de arahide cremos;
  • 2 linguri sirop de arțar;
  • 1 lingură semințe de in măcinate;
  • 1 linguriță extract pur de vanilie.

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la temperatura de 190 de grade Celsius.

2. Într-o tavă de copt dreptunghiulară, amestecă fulgii de ovăz, praful de copt și sarea și întinde-l pe toată suprafața recipientului.

3. Într-un castron mare, pisează bananele, apoi adaugă laptele de migdale, untul de arahide, siropul de arțar, semințele de in măcinate și extractul pur de vanilie. Lasă amestecul deoparte timp de 5 minute.

4. Toarnă amestecul cu ingrediente lichide peste fulgii de ovăz și amestecă foarte bine.

5. Pune amestecul în cuptor și lasă-l să se coacă timp de aproximativ 30-35 de minute, până când ovăzul devine auriu.

6. Lasă amestecul să se răcească 5 minute, după care poți savura fulgii de ovăz la cuptor împreună cu puțin unt de arahide și felii de banane.

3. Terci din quinoa

Rețetă pentru micul dejun terci din quinoa

Ingrediente:

  • aproximativ 400 – 500 ml lapte de soia;
  • 500ml apă fierbinte;
  • 2 lingurițe ulei de cocos;
  • 1 linguriță extract pur de vanilie;
  • 100g quinoa nefiartă și înmuiate în prealabil în apă;
  • 1 smochină feliată;
  • 1 lingură de fistic;
  • 1 lingură de semințe de rodie;
  • puțină miere;
  • opțional: alte fructe uscate.

Mod de preparare:

1. Pune quinoa într-o cratiță, adaugă pe rând laptele și celelalte ingrediente, exceptând smochina, fisticul, semințe de rodie și fructele uscate.

2. Acoperă cratița și fierbe amestecul la foc mic, timp de aproximativ 12 -15 minute, până când laptele este absorbit și quinoa devine fragedă.

3. Toarnă terciul într-un castron și adaugă smochina, fisticul semințele de rodie și fructele uscate.

La final, sperăm că ideile de rețete pentru micul dejun ți-au făcut poftă și că le vei bucătări în următoarea perioadă.

Sursa vegis ro

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo