Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ATENȚIE! – Restricțiile referitoare la cantitatea de lichide permise în bagaje, reintroduse în aeroporturi

Publicat cu

pe

Astfel, pasagerii vor fi nevoiți să prezinte separat lichidele, gelurile și aerosolii la controlul de securitate, în recipiente de maximum 100 ml, fără a le mai ambala în pungi de tip ziplock.

Restricțiile privind cantitatea de lichide permisă în bagajele de mână au fost reintroduse pe toate aeroporturile din Europa, chiar și în cele care sunt echipate cu sisteme avansate de securitate. Printre acestea se numără și Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, unde anterior aceste restricții fuseseră eliminate.

Deși unele aeroporturi, precum cele din Timișoara și Cluj, sunt dotate cu sisteme ultraperformante capabile să distingă între lichide, geluri și aerosoli, începând cu 1 septembrie, pasagerii vor trebui din nou să prezinte lichidele separat, în recipiente de maximum 100 ml, la controlul de securitate. La sfârșitul anului 2022, aceste restricții fuseseră ridicate, permițând pasagerilor să transporte până la patru litri de lichide în bagajul de mână.

Decizia de a reintroduce restricțiile a fost luată de Comisia Europeană. Aceste măsuri sunt temporare și nu au fost impuse din cauza unei creșteri a nivelului de amenințare, ci reprezintă un răspuns la o problemă tehnică. Reprezentanții CE nu au oferit detalii precise despre motivul acestei decizii, dar au menționat că lucrează împreună cu autoritățile civile pentru a identifica și rezolva problema.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo