Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUTO – Volkswagen ar putea să oprească producția modelului Polo în Europa

Publicat cu

pe

Grupul auto german Volkswagen analizează o posibilă încetare a producţiei modelului Polo în Europa la finele acestui deceniu, în condiţiile în care înăsprirea reglementărilor cu privire la emisii majorează costurile cu producţia de automobile cu motoare pe combustie, informează Financial Times, citat de Agerpres.

O decizie cu privire la înlocuirea, prelungirea ciclului de viaţă a modelului Polo sau eliminarea sa completă este „o discuţie deschisă” în interiorul companiei, au dezvăluit două surse din apropierea acestui dosar.

„Totul este în aer şi deocamdată nu există nimic definitiv”, a precizat una din surse.

Volkswagen produce modelul Polo din 1975 şi actuala versiune va fi produsă până în 2026. În condiţiile în care se vinde pentru aproximativ 20.000 de euro, Polo este al doilea cel mai bine vândut model Volkswagen la nivel global, fiind produs la uzinele din Brazilia, China, Spania şi Africa de Sud. Oprirea producţiei modelului Polo ar însemna dispariţia unui alt model accesibil de pe piaţa europeană, după ce la începutul anului Ford a anunţat că nu va mai produce modelul Fiesta.

În mod normal, automobilele sunt produse în cicluri de viaţă de câte şapte ani, după care sunt reînnoite sau scoase din producţie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate