Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CONTRACT SEMNAT – Investiție importantă la școala profesională din Sârbi

Publicat cu

pe

Veste bună de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Ministrul liberal Adrian Ioan Veştea a semnat ordinul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul ”Modernizare infrastructură școlară prin realizarea unui corp nou, sistematizare curte, construire teren de sport și modernizare corp existent la Școala Profesională Sârbi, Comuna Fărcașa, Județul Maramureș”.

Școala profesională din Sârbi este singura școală cu învățământ dual din județul Maramureș, care face parte și din Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Maramureș. Aici este pregătită forță de muncă calificată pentru investitorii din Comuna Farcasa, iar tinerii care vor să aibă o meserie după finalizarea studiilor se pot pregăti în cadrul școlii pentru meserii precum electrician, electromecanic, sudor.

În perioada următoare, Compania Națională de Investiții va demara procedura de achiziție publică pentru proiectare și execuție, iar în cel mai scurt timp vor începe lucrările.
Noul corp de clădire va avea o suprafață utilă de 476,44 m2, regim de înălțime P+1. Prin acest proiect vom moderniza și corpul existent în cadrul căruia vom amenaja ateliere de practică pentru elevi.
Valoarea totală a proiectului este de 16,6 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată prin Compania Națională de Investiții.

„În cadrul întâlnirii pe care am avut-o la Ministerul Dezvoltării, alături de Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș, i-am adresat ministrului Adrian Veștea invitația de a fi prezent la Fărcașa, în data de 3 aprilie 2024, zi în care vom inaugura 3 mari obiective de investiții, dezvoltate prin Compania Națională de Investiții, și anume: sală de sport cu 180 de locuri și tribună, bazin de înot și sediul nou al Primăriei Fărcașa. Domnul ministru a acceptat invitația și ne-a asigurat de toată susținerea sa pentru proiectele pe care le implementăm la nivelul comunei noastre, care aduc dezvoltare și bunăstare pentru fărcășeni”, a transmis Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa.

Actualitate

YHP Logo