Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DE BINE – Proiect pe bani europeni finalizat la Aeroportul Maramureș

Publicat cu

pe

Azi, 27 mai, a avut loc o conferință de presă la Aeroportul Internațional „Maramureș” legată de finalizarea unui prim proiect din cele trei derulate la aerogara amintită. Este vorba despre proiectul privind creșterea siguranței și securității  pasagerilor pe acest aeroport. Un proiect cofinanțat de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin POIM.

Cine are drum pe la aeroport în aceste zile vede că se lucrează intens la noul terminal, care se speră că va fi gata cât de curând. Practic aeroportul din Tăuții Măgherăuș va avea o cu totul altă față. Acum are pentru prima dată un drum de urgență, a fost construit un drum perimetral nou, astfel că acum aerogara maramureșeană îndeplinește toate cerințele europene în domeniu.

„Prima investiție dintre cele trei cele mai recente derulate prin fonduri europene la Aeroportul Internațional Maramureș a fost finalizată. Este vorba despre Remiza PSI, depusă spre finanțare în 2022, alături de modernizarea drumurilor perimetrale. Proiectul pentru finanțarea echipamentelor cu care am dotat Aeroportul a fost depus în 2023. Mai lucrăm la terminal, care este în șantier încă, dar lucrările evoluează rapid și în curând îl vom inaugura. 65 de milioane de euro am investit la aeroport doar prin aceste proiecte. La terminal lucrările au început în 13 septembrie 2023 și astăzi este în picioare, în acest moment se mai lucrează la interioare. În mai puțin de 6 luni lucrările au fost finalizate, iar pentru asta îi mulțumesc constructorului”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate