Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

DECES – Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial de maraton, a murit în accident de mașină

Publicat cu

pe

Kelvin Kiptum și antrenorul său, Gervais Hakizimana, și-au pierdut viața într-un accident rutier tragic care a avut loc duminică seara, pe 11 februarie, pe drumul Eldoret-Kaptagat, conform informațiilor furnizate de comandantul de poliție al comitatului Elgeyo Marakwet, Peter Mulinge.

Kelvin Kiptum, în vârstă de doar 24 de ani, se afla la volanul unui autovehicul Toyota Premio, împreună cu Hakizimana și o altă pasageră, când mașina a pierdut controlul și a ieșit de pe șosea, aterizând într-un șanț.

Soția lui Hakizimana, Joan Chelimo, a confirmat decesul soțului ei pentru Olympics.com. În urma accidentului, o a treia persoană, o femeie, a suferit răni grave și a fost transportată la spital.

Este important să rememorăm că în 2023, la vârsta de 24 de ani, Kelvin Kiptum a impresionat lumea sportului când a stabilit un nou record mondial, scăzând timpul precedent cu peste o jumătate de minut, înregistrând un timp de 2 ore, 35 de minute și 35 de secunde la maratonul din Chicago.

Chiar săptămâna trecută, echipa lui Kiptum anunțase planuri de a încerca să realizeze o performanță istorică, de a parcurge distanța de maraton în mai puțin de două ore, la maratonul din Rotterdam, un obiectiv care nu fusese niciodată atins în competițiile deschise.

Raila Odinga, liderul opoziției kenyene și fost prim-ministru, a transmis un mesaj de condoleanțe, descriind pierderea lui Kiptum drept pe cea a unui „adevărat erou” și exprimând regretul pentru dispariția unei „personalități remarcabile”.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo