Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Cote d’Ivoire a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni

Publicat cu

pe

Echipa națională de fotbal a Coastei de Fildeș a câștigat Cupa Africii pe Națiuni, găzduită chiar de ei, învingând reprezentativa Nigeriei cu scorul de 2-1 (0-1) în finala desfășurată la Abidjan duminică seara.

”Super Vulturii” au deschis scorul prin fundașul William Troost-Ekong (38), dar ivorienii au egalat prin Franck Kessié (62), golul victoriei ”elefanților” fiind înscris de Sébastien Haller (81). La ambele goluri ale învingătorilor centrările au fost furnizate de Simon Adingra.

Coastea de Fildeș a câștigat al treilea lor titlu continental, după cele din 1992 și 2015, având în palmares și finale jucate în 2006 și 2012.

Nigeria rămâne cu trei trofee de campioană a Africii (1980, 1994, 2013).

Victoria gazdelor părea improbabilă după ce ivorienii au suferit o înfrângere usturătoare de 4-0 în fața Guineei Ecuatoriale în faza grupelor, un eșec care a dus la demiterea selecționerului Jean-Louis Gasset. ”Elefanții”, conduși de interimarul Emerse Fae, au primit o nouă șansă odată cu calificarea cu emoții de pe locul al treilea din grupă, iar apoi au trecut de Senegal (5-4) și Mali (2-1) la loviturile de departajare, înainte de a învinge RD Congo (1-0) în semifinale.

Nigeria, condusă la turneul din Coasta de Fildeș de selecționerul portughez Jose Peseiro, a ajuns la cinci finale pierdute din opt jucate.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate