Connect with us
Descarcă aplicația

GASTRONOMIE

Dovlecei în Carrozza – Rețetă simplă

Publicat cu

pe

Dovlecei în carrozza este o rețetă de aperitiv tipic bucătariei napolitane. Feliile de pâine crocante cu umplutură moale, ce se întinde, se fac foarte simplu și ușor, cu produse originale italiene, astfel încât gustul preparatului să te poarte pe tărâmurile Italiei. Acest aperitiv fi reinterpretat în zeci de moduri. Astăzi vă prezint această rețetă cu dovlecei, dar poate fi adaptată adaugând alte ingrediente (prosciutto sau diverse legume). Puteți începe cu rețeta mea, apoi o veți transforma după gust.

Orice aveți în casă și nu vreți să aruncați. Este important să avem cu toții grijă de mediu. Putem începe să facem acest lucru nerisipind mâncarea. Dovlecei în carrozza este a doua rețetă pe care o pregătesc pentru a celebra a șasea ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiane în lume. Așa cum am povestit în prima rețetă realizată pentru acest eveniment important, temele Săptămânii Bucătăriei Italiane în lume se regăsesc sustenabilitatea alimentară și promovarea dietei mediteraneene model de alimentaţie echilibrat şi sănătos.

Atunci când am ales să pregătesc dovlecei în carrozza mi-am propus să utilizez dovleceii ce stăteau de ceva vreme în frigider, dar a fost și o modalitate bună de a recicla pâinea veche. Am adăugat dovleceii ce stăteau de ceva vreme în frigider, dar a fost și o modalitate bună de a reclicla pâinea veche. Nu îmi place să arunc mâncarea și am grijă să o transform în ceva nou, delicios, o adevărată surpriză pentru papilele gustative. Rețeta a luat naștere din dorința de a nu risipi mâncarea, iar rezultatul final a fost pe placul alor mei, Numele preparatului se pare că provine de la pâinea care pe vremuri avea formă rotundă, iar feliile prăjite și umplute cu mozzarella, dovlecei sau alte ingrediente, aduceau cu niste roți (carrozza). În zilele noastre se folosesc mai mult feliile de formă dreptunghiulară. Indiferent de forma pe care o au feliile, acestea trebuie să fie fără coajă.

Bucătăria italiană este una din cele mai populare din lume. Pizza și paștele au devenit mâncărurile preferate ale copiilor, dar și ale adulților, atât în momentele petrecute cu prietenii la restaurant, cât și în familie, când se gătește acasă. Din fericire, la mine în bucătarie și-au făcut loc de-a lungul anilor multe alte rețete din bucătăria italiană. Foarte multe dintre acestea fac parte din dieta mediterraneană, cea mai sănătoasă dietă. Revenind la rețeta de mozzarella în carrozza vă pot spune că este prezentă în meniurile pizzeriilor și trattoriilor din toată Italia, dar o vei putea face și tu oricând.

Iată lista de ingrediente si modul de preparare, prezentat pas cu pas:

INGREDIENTE:

12 felii de pâine fără coajă

2 dovlecei / zucchini

200 g mozzarella italiană

5 ouă

sare

piper

1 cățel de usturoi

făină

pesmet

2 linguri ulei de masline

ulei pentru prăjit

frunze de busuioc proaspăt

PREPARARE:

Pentru a pregăti dovlecei in carrozza am început cu dovleceii. I-am tăiat in felii de aceeași grosime cu ajutorul unei mandoline.

Am prăjit feliile pe un grătar de fontă. Pentru a nu se lipi am folosit un spray cu ulei de măsline, dar se poate unge cu o pensulă. Feliile de zucchini se prăjesc uniform pe ambele părți, apoi se scot pe o farfurie.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 2

Le-am condimentat cu sare, piper, un cătel de usturoi tocat mărunt si frunze de busuioc proaspete tocate.

Le-am lăsat să se marineze.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 3

În acest timp am batut ouale, apoi le-am pus într-un vas în care se pot scufunda feliile de pâine. Am pregătit încă două vase cu făină și pesmet.

Am scurs dovleceii marinați și i-am șters prin tamponare cu prosop de hârtie, apoi i-am pus peste feliile de pâine.

Peste acestea am aranjat felii de mozzarella. Am asezonat cu sare, apoi le-am acoperit cu alte felii de pâine.

Am apăsat astfel încât să se lipsească între ele. Am tăiat sandwichurile pe diagonală.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 5

Am dat fiecare triunghi prin făină, apoi prin ouă si la final prin pesmet.

Am avut grijă să acopăr și marginile. Am pus sandwichurile in frigider pentru 30 minute.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 6

Când s-au întărit am repetat operațiunea, dar nu am mai folosit făină. Le-am pus iar în frigider pentru 30 minute.

Am încins uleiul într-o tigaie încăpătoare, adâncă și am prăjit feliile de pâine până când crusta a devenit aurie.

mozzarella in carrozza cu dovlecei 8

Le-am scos pe un prosop de hârtie pentru ca acesta să absoarbă surplusul de ulei.

Le-am mâncat cu mare poftă, cât timp au fost încă fierbinți.

Sunt convinsă de faptul că “dovlecei in carrozza” va deveni sandwichul preferat pentru oricine îl va încerca.

Așa cum se poate observa se face foarte ușor și nu ai nevoie de experiență în bucătărie, ci de ingrediente bune, autentic italiene, ce garantează gustul foarte bun.

Spor la gătit!

Sursa: divainbucatarie ro

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo