Crăciunul 2024 ne-a adus o tragedie în Borșa sălbatică. Mașina în care se aflau trei agenți de poliție a fost pur și simplu spulberată de un bolid de lux condus de un borșean de 22 de ani venit acasă de Sărbători din Italia. Ce este greu de înțeles, dincolo de gestul borșeanului, este cum unii se bucură pe rețelele de socializare de faptul că cei trei agenți au fost distruși pe viață, pe principiul că au primit ceea ce merită, fiindcă și ei (n.red. polițiștii) au lăsat pe alții fără carnetul de conducere și astfel nu mai pot pune o pâine pe masă celor dragi.
De unde atâta răutate, nu știm. Vorbim de trei oameni care-și făceau meseria, ca oricare alta. Iar dacă au fost suspendate permise de conducere atunci măsura a fost luată fiindcă au fost încălcate niște norme rutiere. Sunt trei oameni care erau așteptați acasă de cei dragi și care acum se zbat între viață și moarte. Doi sunt la Târgu Mureș, iar unul este internat la Spitalul Județean Baia Mare. Să sperăm că vom fi martorii unei minuni de Crăciun și cei trei vor ieși teferi din această poveste de coșmar.
Însă ceea ce ar trebui să ne dea de gândit e răutatea unora dintre noi. Cum să te bucuri de necazul altuia? Fie el și cel mai mare dușman al tău. Nu o să pot înțelege. Cred că niciodată. Sunt mulți cei care spun că în Borșa e legea junglei, „polițiștii nu au nici o protecție, cei care vin de afară cu bani fac ce vor”.
„Am reclamat de nenumărate ori în trecut calitatea acestor pseudo-autospeciale care se află în dotarea Poliției Române. În afara autocolantului cu inscripția „POLIȚIA”, aceste „autospeciale” nu au niciun element suplimentar de protecție, având în vedere condițiile speciale în care sunt utilizate. Sunt doar cele mai ieftine versiuni ale unor mașini de serie de fabricație autohtonă, echipate cu abțibilduri și girofaruri chinezești. Atât, nimic mai mult!
Acum, când trei polițiști au plecat în misiune în seara de Ajun de Crăciun și nu s-au mai întors la familiile lor, de ce nu mai strigă nimeni că suntem niște „speciali” cu pensii nesimțite? De ce nu se întreabă liderii politici dacă salarizarea polițistului acoperă riscurile la care se expune, zi de zi, pentru siguranța comunităților noastre?”, arată Sindicatul Europol.
Dragoș HOJDA