Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

INEDIT – Un pastor american a botezat oameni timp de decenii folosind un cuvânt greșit

Publicat cu

pe

Un preot catolic a demisionat după ce o investigație a bisericii a constatat că a făcut botezuri considerate ca fiind invalide, relatează CNN.

Conform episcopului Thomas Olmsted, de la Dioceza din Phoenix, preotul a greșit procedura botezurilor în întreaga sa carieră de peste 20 de ani.

Părintele Andres Arango a săvârșit mii de botezuri, iar în timpul procedurii spunea „Eu vă botez în numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt”, în loc de „Noi vă botezăm în numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt”.

„Problema cu folosirea cuvântului <noi> este că nu comunitatea este cea care botează o persoană, mai degrabă este Hristos, și numai El, care conduce toate sacramentele și, prin urmare, Hristos Isus este cel care botează”, a scris Olmsted într-un mesaj către enoriași postat luna trecută.

Eroarea înseamnă, de asemenea, că, deoarece botezul este primul dintre sacramente (jurăminte), unii oameni vor trebui să repete botezul, conform paginii web a eparhiei.

Arango a demisionat din funcția de pastor al Parohiei Sf. Grigore din Phoenix începând cu 1 februarie.

„Mă întristează să aflu că am făcut botezuri invalide de-a lungul slujirii mele ca preot folosind în mod regulat o formulă incorectă. Regret profund eroarea mea și modul în care aceasta a afectat numeroși oameni din parohia ta și din alte părți”, a scris Arango în mesaj.

Potrivit lui Katie Burke, purtător de cuvânt al eparhiei, au avut loc deja câteva botezuri noi.

Arango și-a început cariera în Brazilia în 1995. El va continua să fie preot și își va dedica energia și timpul pentru a-i ajuta pe cei care au avut botezuri invalide.

Olmsted a spus că nu crede că Andres a intenționat să facă rău vreunuia dintre enoriași.

Potrivit Conferinței Episcopilor Catolici din Statele Unite ale Americii, există șapte sacramente în biserica catolică: botezul, confirmarea, euharistia, reconcilierea, ungerea bolnavilor, căsătoria și ordinele sfinte.

„Prin Sacramente, Dumnezeu ne împărtășește sfințenia Sa pentru ca noi, la rândul lor, să facem lumea mai sfântă”, se arată pe site-ul conferinței.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo