Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

NOUTATE – Salariații din bănci au de acum un contract colectiv de muncă

Publicat cu

pe

Federația Sindicatelor din Industria Financiară a anunțat înregistrarea la Ministerul Muncii a unui nou Contract Colectiv de Muncă în domeniul bancar. Federația amintită cere aplicarea acestui Contract pentru toți salariații din sistemul bancar.

„În luna februarie 2024, FSIF a solicitat declanșarea negocierilor pentru acest contract. Având în componență doua sindicate naționale, care reunesc salariați din bănci care nu au sindicate la acest moment, FSIF a considerat extrem de importantă negocierea contractului astfel încât el să poată fi extins la nivelul întregului sector. În acest fel, toți angajații din bănci vor putea beneficia de un set de drepturi aplicabile.

Un contract colectiv de muncă întărește protecția drepturilor angajaților. Asigură reguli clare privind salariile, programul de lucru și alte beneficii. Astfel, angajații sunt protejați de eventuale abuzuri. Contractul promovează un dialog constructiv între angajatori și sindicate. Prin negociere colectivă, se pot rezolva conflictele într-un mod amiabil. Într-o perioadă de schimbări economice rapide, un contract colectiv de muncă oferă stabilitate atât angajatorilor cât și angajaților. El asigură predictibilitatea necesară pentru planificarea pe termen lung, atât în ceea ce privește strategia de afaceri, cât și cariera angajaților.

Un contract colectiv de muncă nu este doar un instrument legal, ci un element esențial pentru sănătatea și prosperitatea întregului sector. Este un garant al drepturilor, al stabilității și al competitivității noastre. Îmi doresc, pentru noi toți, să continuăm să lucrăm împreună pentru a asigura un viitor mai bun pentru toți cei implicați.

Sunt convinsă că pe viitor vom avea o negociere la fel de fructuoasă și cu patronatul din sectorul asigurărilor, cu care suntem determinați să semnăm primul contract colectiv de muncă aplicabil tuturor salariaților din asigurări”, arată Adela Bădescu, președinte al Federației Sindicatelor din Industria Financiară.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate