Connect with us
Descarcă aplicația

Baia Mare

Noutăți de la Registrul Auto Român. Ce trebuie să știe șoferii

Publicat cu

pe

Registrul Auto Român a făcut publice, la solicitarea 24news.ro, o serie de informații de noutate pentru acest final de an. RAR susține că „în privința noutăților pe termen scurt, poate cea mai așteptată este implementarea RAR Auto-Pass. Aplicația va fi disponibilă până la finalul anului și este o consecință a Legii 142 din 2023, care prevede că RAR va elibera acest certificat persoanelor care vând un autovehicul, pentru a putea fi oferit cumpărătorului în momentul tranzacției”.

„RAR va colecta date despre un autovehicul odată cu intrarea acestuia în țară și prezentarea lui la o reprezentanță a instituției. Vor fi date despre istoricul mașinii respective, începând cu valoarea kilometrajului, numărul de identificare al autovehiculului, data și natura evenimentelor rutiere în care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de frânare și direcție precum și tipurile de intervenții pe care vehiculul le-a avut, respectiv întreținere, reparație, actualizare de soft etc. Acest istoric digital va conține inclusiv reviziile făcute în service-urile autorizate.

Volumul de date se va colecta în timp, odată cu diferitele prezentări ale vehiculului la RAR, la o stație ITP sau la un service autorizat. Un alt aspect pe care îl putem menționa este inițiativa de a îmbunătăți chatbotul RAReș cu operator uman care să preia discuția în cazul în care un utilizator nu este mulțumit de răspuns sau nu găsește datele necesare. Analizăm această posibilitate în funcție de datele pe care le va colecta RAReș în următoarea perioadă de timp”, arată RAR, pentru 24news.ro.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo