Daca vi s-a făcut deja dor de vara, de soare, de mare, atunci rețetă de paste cu sos cremos de creveți și roșii vă fi tot ce veți dori pentru o masa rapida, foarte ușor de pregătit și super delicioasa. De-a lungul timpului am mai pregătit paste cu fructe de mare, cu creveți și sos de piper sau salata de paste cu fructe de mare și spanac. Toate au fost apreciate de cei care le-au încercat, așa că rețetă aceasta vă fi pe gustul multora dintre voi.
Veți observa că nu am folosit niciodată parmezan sau alt tip de brânză în rețetele de paste cu fructe de mare, din simplul motiv că aceasta aceasta asociere nu merge absolut deloc.
Pentru a pregăti aceasta rețetă am lansat pe Instagram rugămintea de a-mi propune ingredientele viitoarei rețete pe care aveam de gând să o pregătesc cu paștele Antonio Di Vaio. Bucuria mea a fost foarte mare când am făcut extragerea cu ajutorul random. org. Ingredientele aveau să fie poate cele mai potrivite pentru a fi transformate într-o rețetă de tip italian, pentru niste paste din grau dur, realizate pentru a satisface gustul romanilor ce își doresc paste de calitate superioara și un preț competitiv.
Pentru aceasta rețetă avem nevoie de maxim 20-25 minute din momentul în care începem să curățam creveții. Daca folosim unii gata curățați, congelați, prefierti vom termina și mai repede. Daca folosim creveți proaspeți trebuie să ținem cont că vom pierde intre 25 și 30% din cantitea inițială prin îndepărtarea capului și și carapacei. Un aspect important pe care îl avem în vedere atunci când cumpăram creveți proaspeți este faptul că trebuie să îi curățam de intestinul negru care se întinde pe țoață lungimea creveților, făcând o incizie de la abdomen spre coada cu un cuțit subțire și bine ascuțit. Nu am folosit ardei iute, desi ar fi mers foarte bine. Îmi pare rău că nu am cumpărat, dar daca vă plac mâncărurile picante nu ezitați să folosiți unul. Îl căliți în același timp cu ceapa. Roșiile merg foarte bine lângă creveți. La fel și pătrunjelul.
INGREDIENTE: (pentru 2 porții)
250 g paste tip penne Antonio Di Vaio
30 g unt
80 ml ulei
250 g creveți (12 buc)
1 ceapa mica-medie
1-2 caței usturoi
80-100 g roșii cherry
50 g roșii uscate
150 ml suc gros de roșii (tip passata)
50 ml vin alb
200 ml smântână pentru gătit sare piper
1/2 legătură pătrunjel
PREPARARE: Imediat după ce ne aranjam ingredientele la îndemăna punem apa cu sare la fiert pentru paste. Am folosit 2.5 l apa și 20 g sare.
Curățam creveții de carcasa, cap și intestine. Într-o tigaie de mrime potrivita încingem uleiul și untul.
Intre timp apa cu sare a dat în clocot, așa că punem paștele la fiert timp de 8 minute. Nu au nevoie de timpi suplimentari. Trebuie să fie al-dente, altfel paștele nu au textura și gustul de care avem nevoie. Continuam pregătirea sosului pentru paste.
Punem creveții în tigaie și îi călim în jur de 2 minute pe fiecare parte. Nu îi gătim prea mult. Își schimba textura (devin mai tari, cauciucați). Cu 40-45 secunde înainte de a-i scoate din tigaie adaugăm usturoiul tocat mărunt.
Scoatem creveții cu usturoi din tigaie și îi lașam pe o farfurie să aștepte. Călim ceapa în uleiul rămas. Adaugăm apoi cele doua feluri de roșii și sotam preț de câteva secunde (în jur de 30).
Adaugăm sosul de roșii, vinul, sare, piper și lașam la foc mic în jur de 2 minute. Luam de pe foc și turnam smântână pentru gătit. Amestecam până se omogenizează, rezultând o culoare superba a sosului. Punem creveții, pătrunjelul și amestecam ușor.
Adaugăm paștele scurse de apa în care au fiert păstrând încă 100 ml din zeama în care au fiert și reîntoarcem pe foc paștele cu sos pentru maxim 1 minut.
Sursa: divainbucatarie ro