Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PERFORMANȚĂ – Claudius Bogusch, românul din spatele motoarelor noului BMW Seria 5

Publicat cu

pe

Motoarele noii generații BMW Seria 5 au fost dezvoltate de către un inginer român. Numele său este Claudius Bogusch și este unul dintre o mulțime de ingineri născuți în țara noastră care lucrează pentru nume consacrate din străinătate. În acest articol, îl vom cunoaște mai bine pe omul din spatele motoarelor noului model de clasă executive.

La invitația BMW România, am răspuns prezent la o conferință online pentru a lua parte la o prezentare despre Claudius Bogusch. Cine este acesta, te vei întreba. Ei bine, află că el este un inginer român și este omul din spatele sistemelor de propulsie ale noului BMW Seria 5. În cadrul conferinței, am avut ocazia să-l cunoaștem mai bine pe inginerul născut în țara noastră și de a afla mai multe detalii despre cum sunt construite motoarele noului BMW Seria 5, atât în cazul exemplarelor destinate pieței europene, cât și în cazul celor vândute și în afara Bătrânului Continent, cum ar fi în China.

Dar înainte să trecem la aceste detalii, să povestim puțin despre viața lui Claudius Bogusch. Acesta s-a născut în 1985, în inima Bucovinei, mai exact la Câmpulung Moldovenesc. Mama lui are origini germane. La vârsta fragedă de numai 7 ani, Claudius emigrează în Germania, împreună cu familia lui. Ajuns acolo, viitorul inginer se stabilește la Plauen, în land-ul Saxonia, acolo unde face școala și liceul.

În 2004, Claudius Bogusch devine student în cadrul Facultății Politehnice de la München, cu specializarea Construcții Mașini. Cinci ani mai târziu, în 2009, Bogusch își începe cariera, în mod natural, la BMW, datorită locului unde era student. Primul său proiect în cadrul grupului bavarez a fost dezvoltarea și îmbunătățirea motorului de 1.6 litri cu numele de cod Prince, dezvoltat de BMW în colaborare cu Grupul PSA. Acel motor, în versiuni aspirate natural și turbo, a fost prezent la modelele Mini și BMW Seria 1 de la acea vreme, precum și la alte modele din cadrul mărcilor care alcătuiau grupul francez.

Continuarea articolului, pe automarket.ro

Actualitate

YHP Logo