Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Pizza Capriciosa sau ce mâncăm de fapt în pizzerii

Publicat cu

pe

Maramureșenii, dar nu numai, iubesc acest preparat. Mai ales vara cu toții ieșim o pizza, iar una din favorite este pizza Capriciosa. Însă un studiu recent pe pizza capriciosa cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ce se comercializează în restaurante a scos la iveală niște lucruri la care nu te așteptai.

Potrivit I8nfoCons, potrivit datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele gramajul pe porţie de pizza capriciosa variază între 300 şi 1370 de grame, valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 171.88 kcal și 414.86 kcal , media fiind de 225.23 kcal, cantitatea de sare raportată la 100 de grame de pizza capriciosa variază între 0.78 grame – 2.7 grame, cea de zahăr raportată la 100 de grame de pizza capriciosa variază între 0.73 grame – 4.78 grame, respectiv numărul de aditivi alimentari variază între 6 – 25 , însă media numericului de aditivi alimentari ( E-uri ) este de 14.

„Aditivi frecvent întâlniți: amidon modificat (E1422), dextroza, caragenan (E407a), acid ascorbic (E300), eritrobat de sodiu (E316), monoglutamat de sodiu (E621), citrati de sodiu (E331), nitrit de sodiu (E250), lactat de sodiu (E325), celuloza (denumeste grupul de aditivi E463a – E468), clorura de calciu (E509), acid citric (E330), acid lactic (E270), lactat feros (E585), ferocianura de potasiu (E536), monostearat de sorbitan (E491), difosfati (E450), trifosfati (E451), ascorbat de sodiu (E301), nitrat de potasiu (E252), acid carminic (E120), polifosfati (E452), guma de xantan (E415), acid lactic (E270), sorbat de potasiu (E202), acetati de sodiu (E262), ribonucleotide disodice (E635), glicina si sarea sa de sodiu (E640), extract bogat in tocoferol (E306), gluconat feros (E579), guma de guar (E412), glucono-delta-lactona (E575), calciu disodic edta (E385), inozinat disodic (E631), guanilat disodic (E627), extract de drojdie (E626), dextroză, enzime, iodat de potasiu, maltodextrină”, arată InfoCons.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo