Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

PREMIILE EMMY – Elton John a intrat în clubul exclusivist al artiştilor care au câştigat statutul „EGOT”

Publicat cu

pe

Muzicianul legendar Elton John a aderat la selectul club al artiștilor care au câștigat cele patru prestigioase premii artistice din Statele Unite: un Oscar (pentru film), un Tony (pentru teatru), un Grammy (pentru muzică) și, luni seară, un premiu Emmy (pentru televiziune), recunoscut pentru unul dintre ultimele sale concerte, conform informațiilor furnizate de AFP.

La vârsta de 76 de ani, artistul britanic devine a 19-a personalitate care realizează această remarcabilă performanță denumită „EGOT” („Emmy Grammy Oscar Tony”), alăturându-se unui grup ilustru care include nume precum Audrey Hepburn, Whoopi Goldberg, Mel Brooks, John Legend sau Viola Davis, conform Agerpres.

Elton John nu a fost prezent personal la Los Angeles pentru a primi premiul Emmy la cea de-a 75-a ceremonie a premiilor, dar a fost onorat pentru cel mai bun spectacol live, recompensând concertul său de adio susținut în orașul respectiv pe 20 noiembrie 2022, în cadrul turneului mondial „Farewell Yellow Brick Road”. Acest turneu a constat într-un maraton de 328 de concerte desfășurate pe parcursul a cinci ani și a generat încasări de aproape un miliard de dolari.

Ben Winston, producătorul evenimentului, a remarcat că acest concert de adio în America de Nord, intitulat „Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium”, a fost un eveniment istoric, neștiind inițial că va fi și momentul în care Elton John va obține EGOT.

Ultimul concert nord-american al lui Elton John a avut loc pe Dodger Stadium din Los Angeles, în fața unei audiențe de peste 140.000 de fani, marcând astfel finalul unei cariere mondiale care a început acum jumătate de secol în același oraș. Artistul a câștigat anterior două premii Oscar pentru coloanele sonore ale filmelor „The Lion King” (1994) și „Rocketman” (2019), un premiu Tony pentru spectacolul „Aida” în 2000, și cinci premii Grammy.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate