Connect with us



MOZAIC

MUZICĂ – Trupa Roxette revine în activitate cu o nouă solistă, la cinci ani de la moartea Mariei Fredriksson

Publicat cu

pe

Muzicianul suedez Per Gessle a făcut anunțul revenirii în activitate a trupei sale de pop-rock, Roxette, alături de o nouă solistă, compatrioata sa Lena Philipsson, la cinci ani de la dispariția vocii emblematice a formației, Marie Fredriksson, conform informațiilor EFE.

Conform paginii lor oficiale de Instagram, în 2025 va avea loc un turneu care va include și două concerte în Africa de Sud: unul pe 25 februarie la Cape Town și altul pe 28 februarie la Pretoria.

„Este vorba despre cântecele mele pentru Roxette pe care le-am scris de peste trei decenii. Nu am de gând să încep un alt duo. Marie va rămâne mereu irepetabilă. Cu toate acestea, sunt extrem de norocos că am găsit o voce incredibilă și o interpretă genială în Lena”, a declarat Gessle.

Philipsson este o artistă foarte cunoscută în Suedia, inclusiv pentru fanii loiali ai Eurovision, fiind reprezentanta țării în 2004 cu piesa „It Hurts”, clasându-se pe locul cinci.

„Sunt entuziasmată să încep acest turneu. Sper să colaborez cu Per: este un compozitor fenomenal și o forță muzicală inepuizabilă”, a declarat cântăreața, al cărei prim hit din 1986 a fost scris în colaborare cu Gessle.

Roxette a devenit unul dintre cele mai de succes grupuri suedeze la nivel internațional, mai ales după lansarea celui de-al doilea album de studio, ‘Look Sharp!’ (1988), care a inclus hituri precum „Dressed For Success”, „Listen To Your Heart” și „The Look”.

A urmat „Joyride” (1991), unul dintre cele mai bine vândute 100 de albume din lume datorită pieselor precum „Spending My Time”, și „Crash! Bum! Bang!” (1994), care includea single-ul „Sleeping In My Car”.

O tumoare cerebrală a obligat-o pe Frederiksson să ia o lungă pauză de recuperare și, deși a lansat ulterior un album solo în 2004, trupa Roxette nu a mai lansat materiale noi până în 2011, când au produs „Charm School”, urmat de încă două albume de studio, „Travelling” (2012) și „Good Karma”.

Boala a recidivat, iar Marie Fredriksson a fost nevoită să anuleze turneul dedicat aniversării a 30 de ani ai trupei Roxette. Artista a încetat din viață în 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate