Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

PREMIILE GRAMMY – Taylor Swift a câştigat premiul „Albumul anului” pentru a patra oară

Publicat cu

pe

Gala premiilor Grammy, cea de-a 66-a ediție, a avut loc duminică la Los Angeles, cu decernarea a 94 de trofee în două ceremonii distincte. Taylor Swift a obținut premiul pentru „Albumul anului” cu „Midnights”, stabilind un record cu aceasta fiind a patra victorie în această categorie. Celine Dion a făcut o apariție surpriză, prezentând premiul pentru „Cel mai bun album al anului”, câștigat tot de Taylor Swift.

Printre alți câștigători se numără SZA, Miley Cyrus, Karol G, Billie Eilish, Finneas, Dave Chappelle și The Beatles. Spectacolul a inclus numeroși artiști precum Billy Joel, Miley Cyrus, U2, Burna Boy, Luke Combs, Billie Eilish, Dua Lipa, Olivia Rodrigo, Joni Mitchell și Travis Scott. Jay-Z a primit premiul Dr. Dre Global Impact Award și a criticat Recording Academy în discursul său.

The Beatles au câștigat primul Grammy în aproape 30 de ani pentru „Cel mai bun videoclip” la „I’m Only Sleeping”. Dave Chappelle a obținut al cincilea Grammy pentru albumul său de comedie „What’s In A Name?”. Michelle Obama a câștigat al doilea premiu Grammy pentru „Cea mai bună înregistrare de carte audio, narațiune și povestire” pentru „The Light We Carry: Overcoming In Uncertain Times”.

Înainte de ceremonie, la Teatrul Peacock din Los Angeles, au fost anunțați mulți dintre câștigătorii nominalizați la Grammy 2024. Phoebe Bridgers a câștigat la categoria „Cea mai bună interpretare pop duo/grup” pentru participarea sa la piesa „Ghost in the Machine” a lui SZA. Boygenius, grupul său nominalizat la șapte premii, a câștigat trei categorii, inclusiv „Cel mai bun album de muzică alternativă”. SZA a obținut două premii pentru piesa „Ghost in the Machine” și „SOS” la categoria album R&B progresiv.

Victoria Monét a câștigat două premii pentru albumul său de debut „Jaguar II”. Billie Eilish și Finneas au primit premiul pentru „Cel mai bun cântec scris pentru media vizuală”. Paramore a câștigat ambele nominalizări pentru „Cel mai bun album rock” și „Cea mai bună interpretare de muzică alternativă”. Killer Mike a dominat categoriile rap, câștigând la „Cea mai bună melodie rap”, „Cea mai bună interpretare rap” și „Cel mai bun album rap”.

De asemenea, au fost introduse două noi categorii, iar Kylie Minogue a câștigat pentru „Cea mai bună înregistrare dance pop”, iar Tyla a primit Grammy pentru „Cea mai bună interpretare de muzică africană” cu piesa „Water”.

Victoria Monét a fost desemnată „Revelația anului” la gala premiilor Grammy, marcând consacrarea ei în industria muzicală. Ceremonia a fost condusă de Trevor Noah.

Actualitate

YHP Logo