Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SĂPÂNȚA – Personal silvic acuzat de mai multe infracțiuni

Publicat cu

pe

Probleme la Săpânța pentru personalul silvic din localitate. Ministerul Public a anunțat astăzi, 29 mai, că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și ofițerii de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au pus în executare un număr de șapte mandate de percheziție domiciliară pe raza localității Săpânța.

În acest caz vorbim de un dosar în care se efectuează cercetări față de patru suspecți ce au calitatea de personal silvic, acuzați de săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat cu nerespectarea reglementărilor specifice, fals intelectual și uz de fals.

„În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Biroului Silvic – Serviciului de Ordine Publică Maramureș, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sighetu Marmației, au efectuat șapte percheziții domiciliare în Săpânța, vizate fiind patru persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat cu nerespectarea reglementărilor specifice, fals intelectual și uz de fals.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi atestat în fals documente întocmite, date nereale cu privire la volumul arborilor marcați, prin consemnarea unor diametre mai mici decât în realitate, precum și prin consemnarea unui număr mai mic de arbori marcați în vederea exploatării acestora. Prin comiterea faptelor, a fost menționați, în plus, un volum de 1.032,95 mc masă lemnoasă exploatată, fiind creat un prejudiciu de 169.403 de lei.

În urma activităților specifice rezultate în urma percheziției, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale mai multe înscrisuri și medii de stocare”, a anunțat Poliția Română.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate