Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

SCHENGEN – Mașinile furate din vestul Europei nu vor mai putea intra în România

Publicat cu

pe

Mașinile furate din țările Schengen vor fi depistate automat la graniță. Potrivit Pro TV, pentru ca România să fie primită în Schengen pe cale terestră, Poliția de Frontieră va da milioane de euro pentru cel mai modern sistem de monitorizare și identificare a mașinilor.

Camerele video vor putea identifica plăcuțele de înmatriculare inclusiv pe timpul nopții și vor fi conectate la bazele de date europene. Astfel se vor emite alerte în cazurile de furturi sau trafic și migrație ilegală.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a lansat licitația pentru cel mai modern sistem de identificare a plăcuțelor de înmatriculare pentru mașinile care intră și ies din România ziua și noaptea, în sud și vest.

Sistemele video vor conectate la bazele de date naționale și internaționale și vor indica aproape instant toate informațiile legate de mașină și proprietari.

„Primele vizate de aceste sisteme video care vor fi montate inclusiv lângă graniță – la distanțe de până la 150 de metri – sunt mașinile furate din vestul Europei, care sunt aduse în țară pentru a fi vândute pe piața neagră. Doar anul acesta, polițiștii de frontieră au descoperit aproape 200 de mașini care au fost declarate furate în alte state”, scrie stirileprotv.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo