Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

SUA – Nu e nimic garantat pentru 2025 în privința vizelor

Publicat cu

pe

Consulul general al Ambasadei SUA la București pentru Europa Liberă exprimă un scepticism cu privire la data de 1 decembrie 2025, propusă pentru eliminarea vizelor de călătorie în SUA pentru români, considerând-o o perspectivă plină de optimism nefondat. El subliniază că pentru ca România să devină eligibilă pentru programul Visa Waiver, este esențial să atingă o rată de respingere sub 3%, iar acceptarea în acest program nu depinde de motive politice.

Cu toate că în anul fiscal american 2023, România a înregistrat o rată de respingere a cererilor de viză sub 10%, ceea ce este un semn încurajator, consulul general, John Gimbel, adaugă că sunt necesare eforturi considerabile pentru a obține succesul într-un timp relativ scurt.

Ambasada SUA, în colaborare cu autoritățile române, își propune să faciliteze eliminarea vizelor prin trimiterea de invitații către românii care dețin deja viză, încurajându-i să-și reînnoiască documentul fără a mai susține un interviu.

Diplomatul american își exprimă scuze în avans în cazul în care destinatarii primesc mai multe email-uri similare și subliniază importanța implicării celor care au avut deja succes în obținerea vizelor. El îndeamnă românii să fie sinceri și calmi atunci când aplică pentru viză, evitând manifestările de nervozitate care pot ridica suspiciuni în rândul ofițerilor de la vize.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate