Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

TĂUȚII MĂGHERĂUȘ – Prima primărie din județ care calculează automat taxele locale și le încasează online

Publicat cu

pe

Primăria Orașului Tăuții Măgherăuș continuă procesul de digitalizare oferind acum, pe lângă posibilitatea achitării online a impozitelor locale, un nou modul care permite plata amenzilor și a taxelor datorate bugetului local.

Este prima primărie din județul Maramureș care permite calcularea automată a valorii taxelor locale pe baza criteriilor stabilite prin Codul Fiscal și Hotărârile de Consiliu Local, precum suprafață, număr de persoane, durată, etc.
Regista oferă în premieră posibilitatea calculului automat al valorii taxelor de achitat, nefiind necesar pentru contribuabili să cunoască această valoare anterior plății. De exemplu, în cazul cererii de eliberare a unui certificat de urbanism, aplicația calculează automat valoarea taxei în funcție de suprafața clădirii. Astfel, cetățenii sau companiile nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul primăriei pentru a afla cât au de plătit pentru fiecare taxă.
Mai mult, cetățenii orașului pot plăti online rapid orice taxă sau amendă, fără a li se percepe niciun comision. În contextul epidemiologic actual, acest beneficiu elimină riscurile deplasărilor și aglomerării la ghișee.
Prin modulul de Plăți Online, primăria Tăuții Măgherăuș permite o mai bună transparență față de contribuabili, deoarece aceștia vor putea consulta direct din aplicație actul normativ prin care s-a stabilit formula de calcul pentru taxa de interes pentru ei.
De asemenea, Primăria orașului Tăuții Măgherăuș pune la dispoziția cetățenilor noi servicii online pentru a eficientiza și simplifica interacțiunea dintre cetățean și autoritatea publică locală. Acestea sunt împărțite în 6 noi secțiuni: Verificarea stării solicitări depuse, Formulare electronice, Sesizări, Programări online, Plăți online, Monitorul Oficial Local.
Noile aplicații online, disponibile prin portalul e-Guvernare Regista, pot fi accesate pe magheraus.regista.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo