Connect with us

ADMINISTRATIE

PROIECTE – Podul peste Tisa, Barajul Runcu și Amenajarea râului Săsar, investiții finanțate de guvern

Publicat cu

pe

Trei proiecte importante pentru Maramureș se află pe lista investițiilor a căror finanțare a fost aprobată de guvern pentru anul 2022.

– Podul peste Tisa, un proiect în valoare de aproape 169 milioane de lei, se află în faza de licitație a contractului de execuție și vom deschide ofertele în 21 ianuarie 2022. Este un proiect derulat în parteneriat de Consiliul Județean Maramureș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
– Barajul Runcu, un alt proiect important pentru dezvoltarea Maramureșului și pentru creșterea calității vieții maramureșenilor se află și el pe lista de finanțare. Până la finalizarea proiectului, prevăzută pentru 2025, mai sunt necesari circa 103 milioane de lei, valoarea totală actualizată a proiectului fiind de peste 460 de milioane de lei. Stadiul fizic de realizare a barajului este de 77%, iar stadiul finanțării este în prezent de 73%.
– Amenajarea râului Săsar în Baia Mare, este cel de-al treilea proiect aflat pe lista investițiilor aprobate de guvern. Pentru acest obiectiv de investiții, evaluat la peste 132 milioane de lei, vor fi alocate circa 100 de milioane până la finalizarea proiectului în 2025. Lucrările efectuate până în prezent sunt la stadiul de 31%, iar finanțarea este la stadiul de 24% din total.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate