Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

VIITOR – Meta dezvoltă un nou sistem de inteligență artificială, la fel de puternic precum ChatGPT

Publicat cu

pe

Meta Platforms lucrează la un nou sistem de inteligență artificială menit să fie la fel de puternic ca cel mai avansat model oferit de OpenAI, a relatat Wall Street Journal, citând persoane familiare cu acest subiect, scrie Reuters.

Compania mamă a Facebook își propune ca noul său model de inteligență artificială să fie gata anul viitor, a precizat Journal, adăugând că acesta va fi de câteva ori mai puternic decât versiunea sa comercială denumită Llama 2.

Llama 2 este modelul de limbaj AI open source al Meta, lansat în iulie și distribuit de serviciile cloud Azure ale Microsoft pentru a concura cu ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google.

Sistemul planificat, ale cărui detalii s-ar putea schimba în continuare, ar ajuta alte companii să construiască servicii care să producă texte sofisticate, analize și alte rezultate, a relatat ziarul.

Meta se așteaptă să înceapă să antreneze noul sistem de inteligență artificială la începutul anului 2024.

Companiile și întreprinderile s-au îndreptat către piața incipientă a inteligenței artificiale generative pentru capacități mai noi și rafinarea proceselor de afaceri de la lansarea ChatGPT de la OpenAI la sfârșitul anului trecut.

Bloomberg News a relatat în iulie că Apple lucrează la oferte de inteligență artificială similare cu ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google, adăugând că și-a construit propriul cadru, cunoscut sub numele de “Ajax”, pentru a crea modele lingvistice mari și că testează, de asemenea, un chatbot pe care unii ingineri îl numesc “Apple GPT”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate