Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ZIUA MUZICII – Neurochirurgul Vlad Ciurea: Închideţi ştirile negative, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi

Publicat cu

pe

‘Închideţi ştirile care sunt negative, închideţi tot ce influenţează negativ sistemul nervos, deschideţi muzica pe toate canalele şi veţi fi fericiţi’ – este îndemnul neurochirurgului Alexandru Vlad Ciurea, care spune că muzica ne influenţează total, face parte din fiinţa noastră.

Declaraţia medicului vine în contextul Zilei internaţionale a muzicii, sărbătorită la data de 1 octombrie.

„Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră. Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi. Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă. De ce se produce această transă? Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat”, a declarat pentru AGERPRES.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo