Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PROTEST – Polițiștii maramureșeni ies în stradă

Publicat cu

pe

Începând cu data de 13 decembie, sindicatul polițiștilor Europol trece la cea de-a doua etapă de proteste, cu prezență fizică, ce se vor desfășura în fața prefecturilor din toată țară, urmând ca pe data de 16 decembrie, o delegație a sindicatului să fie prezență în fața MAI, iar în 17 decembrie în fața celor trei partide politice aflate la guvernare.

Polițiștii maramureșeni vor ieși în stradă luni, 13 decembrie, când vor protesta în fața Prefecturii, între orele 11-13.

„Este foarte important să participăm activ la toate formele de protest și să-i determinăm pe guvernanți să respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Este de apreciat implicarea manifestată de miile de colegi care, începând cu 1 decembrie, au aplicat avertismente scrise pentru faptele contravenționale constatate. Această primă formă de protest a generat primele reacții din partea ministrului finanțelor, care a recunoscut că obiectul protestului este legitim și că trebuie aplicată legea salarizării.

Cu toate acestea, până în momentul de față nu avem nicio garanție cu privire la intențiile pe care le are Guvernul în privința salarizării pentru anul 2022 și nici nu mai putem avea încredere în vorbele politicienilor. Suntem ferm convinși că dacă vom urma toate etapele calendarului de proteste anunțat ne vom face auziți și vom putea obține ce ni se cuvine prin lege”, precizează reprezentanții sindicatului Europol.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate