Connect with us
Descarcă aplicația

GASTRONOMIE

Tartar de somon cu avocado și mango

Publicat cu

pe

Tartar de somon cu avocado și mango. Cum se face tartar din somon? Ce condimente se pun la un tartar de pește proaspăt? Cu ce se servește tartarul de somon? Rețete de aperitive și gustări. Rețete cu somon. Rețete de vară. Rețete fără gătire (fără foc).

Pentru tartar alegem doar somon proaspăt, fără miros de pește. Trebuie să miroasă a apă de mare. Eu am luat file de somon din Selgros de la galantar dar găsiți și în Metro, Auchan sau alte supermarketuri. Pentru această rețetă sunt foarte bune și căzăturile de carne de somon rămase de la filetare/fasonare. Rondelele nu prea sunt ok pentru că au oase și piele și va dura ceva până scăpați de ele. Unele surse indică și utilizarea peștelui congelat pentru tartar dar contează mult seriozitatea supermarketului cu privire la păstrarea continuității lanțului frigorific. Adică să nu apuce carnea să de decongeleze și să înghețe la loc de mai multe ori.

Mango ar trebui să fie copt, dulce și aromat. La fel și avocado (ready to eat). În rest… mergeți pe gust și inspirație. Puteți corecta asezonarea tartarului după cum vă place: mai acrișor, mai picant, mai sărat etc.

Tartar de somon cu avocado și mango reteta savori urbane 1

Din cantitățile de mai jos rezultă 2 porții de tartar de somon cu avocado și mango cu care se satură 2 persoane. Dacă îl serviți pe post de aperitiv atunci puteți să-l divizați în 6 mini porții.

Portii: 2 porții de tartar de somon cu avocado și mango
Ingrediente
200 g somon foarte proaspăt (cu piele) – rămân vreo 160 g fără piele
½ de avocado
½ de mango
½ cățel de usturoi mare sau 1 cățel mic
coaja rasă de la ½ de lămâie
2-3 lingurițe suc de lămâie proaspăt stors
1 lingură ulei de măsline
sare
piper negru proaspăt măcinat
2 lingurițe semințe de susan alb
În plus:
microgreens pentru decor (micro plante)
felii subțiri de pâine prăjită

CUM SE FACE TARTAR DE SOMON CU AVOCADO ȘI MANGO?
ingrediente pentru salmon tartare
Am avut un capăt rămas de la un fileu mare de somon proaspăt. Am pregătit și avocado, mango, usturoiul, uleiul, lămâie și susanul.

MOD DE PREPARARE TARTAR DIN CARNE DE SOMON PROASPĂT
Am îndepărtat pielea somonului iar carnea am tocat-o din cuțit în cubulețe mici (cam de 8 mm).

Am tăiat marunt și pulpa de avocado precum și miezul fructului de mango (cubulețe cam de 5 mm). Am ras coaja de la 1/2 de lămâie.
Într-un castron mic am pus somonul tocat, avocado, mango, coaja de lămâie, usturoiul zdrobit și un pic de sare.
Am adăugat uleiul, piperul măcinat proaspăt, susanul și am dozat cu grijă zeama de lămâie.
Am amestecat totul cu lingura. Am gustat și am corectat asezonarea. Mango este foarte dulce iar lămâia îl balansează perfect.

Am împărțit compoziția de tartar de somon în 2 baghete pe care le-am rulat în folie alimentară. Am vrut să-i dau formă cilindrică pe lung, nu cum se servește un tartar în mod clasic (din formă circulară). Fiecare rulou a avut cca. 10-11 cm lungime și vreo 3 cm diametru.

Am dat ambele batoane la frigider pentru 15-20 de minute. Tartarul din somon are nevoie de acest răgaz pentru a se împrieteni aromele din el.

SERVIRE TARTAR DIN SOMON CU MANGO ȘI AVOCADO
Orice tartar se servește bine răcit, scos direct din frigider. Am ales o farfurioară pe care am așezat cu grijă ruloul de somon de tartar desfășurat din folia de plastic. Nu mi-a rămas decât să-l decorez cu câteva micro plante și să pun lângă el 2 felii subțiri de pâine prăjită. Am avut o pâine cu maia și ceapă care a fost senzațională după prăjire!

Orice tartar se consumă rapid, la max. 1 oră după ce a fost preparat. Obligatoriu se servește rece, direct de la frigider. Nu se lasă cu orele pe masă! Nu se poate ține la frigider peste noapte deoarece se modifică complet structura peștelui care este „atacat” de acidul din zeama de lămâie. El practic începe să de gătească chimic, devine bej-gri și se întărește.

Sursa savoriurbane ro

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate