Connect with us
Descarcă aplicația

IDEI DECO

Amenajarea unei case vechi-decoruri de poveste

Publicat cu

pe

De cele mai multe ori, o casa este cel mai important lucru material pe care o familie îl poate deține. Astfel, familiile trebuie se hotărască ce anume își doresc mai mult de la acea locuință, care sun principalele nevoi și, desigur, stabilească bugetul în care trebuie se încadreze. Ei bine, bugetul poate reprezinte un impediment, comparat cu dorințele și pretențiile fiecărui proprietar în parte. Așadar, mulți tineri aleg se mute într-o casa veche, pe care o renoveze și o adapteze mai apoi propriilor nevoi. Pentru alti cumpărători, locația reprezintă un lucru extrem de important. Iar în acest caz, ei vor investi oricât de mult în locație, indiferent de starea locuinței, indiferent de cheltuielile necesare pentru renovarea sau chiar reconstruirea acesteia. Daca iți cumperi o casa la oraș, trebui alegi, cel mai probabil, intre apartamente și case construite în ansambluri rezidențiale, departe de centrul orașului, asta pentru a-ți asigura un minim de confort.

Pentru cei care aleg cumpere o casa mai veche, în mediul rural apropiat de oraș, exista soluții optime și variante pentru amenajarea casei vechi, menite o transforme într-un spatiu modern, adaptat perfect stilului de viață ales. Renovarea unei case vechi nu este o misiune atât de grea precum pare.

Daca vei tine cont de anumite aspecte și vei folosi materialele și finisajele potrivite, rezultatul poate fie unul satisfăcător. Mai departe, vei găsi câteva idei de amenajare pentru case vechi, în diferite stiluri.

Elemente și decorațiuni interioare pentru case rustice, din lemn

Casele rustice ridicate în zona cu peisaj frumos, lângă pădure sau în preajma unui lac, completează perfect un peisaj idilic și relaxant. Mediul rural este asociat adesea liniștea, aerul curat și un stil de viață cât mai sănătos, iar condițiile funcționale pot fi inbunatatite cu ușurință, daca materialele folosite și finisajele primesc o atenție deosebita.  Secretul pentru o amenajare rustica consta în cercetare și în grija de a pastra arhitectura și elementele reprezentative acestui stil, cu o abordare contemporana. Interiorul trebuie păstreze cu strictețe elementele specifice stilului rustic, cu o mobila robusta și materiale naturale, ușor finisate.

Atunci când amenajezi o casa în stil rustic, trebuie tii cont de toate trăsăturile stilului și le implementezi nu numai în funcție de preferințe, ci și de zona în care este construita casa. Căldură lemnului și textura cărămizii sau a pietrei sunt numai câteva dintre principalele elemente importante, iar bârnele decorative și obiectele din încăperi trebuie reflecte cu ușurință amenajarea propusa, specifica stilului rustic.

Într-o locuință în stil rustic, finisajele trebuie fie, obligatoriu, materiale naturale, aproape neprelucrate sau prelucrate într-o maniera cât mai simpla. Suprafețele lucioase nu își au locul aici, ele fiind înlocuite pe deplin cu piatra, cărămidă și lemnul, de diferite feluri. Daca vrei amenajezi living-ul casei tale în aceasta maniera, însă iți dorești totodată un decor luxuriant, poți utiliza un șemineu, care juca și rolul de element de decor. Covoarele care imita blănurile naturale și materialele textile dense pot completa armonios design-ul. Iată o serie de amenajări interioare în stil rustic, cu elemente de decor și piese de mobilier specifice:

amenajare-casa-veche-casa-rustica1-400x560 amenajare-casa-veche-casa-rustica2-400x599 amenajare-casa-veche-casa-rustica3-400x600

amenajare-casa-veche-casa-rustica4-400x601 amenajare-casa-veche-casa-rustica5-400x602 amenajare-casa-veche-casa-rustica6-400x533

Casa de la tara, transformata într-o locuință moderna

Casele din mediul rural încă mai reușesc păstreze elemente specifice zonei, precum texturi naturale, prezenta sobelor de teracota, fonta, tâmplăriile făcute din lemn și motive vibrante. Cei care își doresc renoveze și modernizeze,totodată, locuințele de la tara, se pot inspira din tendințele actuale și conceptele moderne, folosind tapițerii și textile reprezentative locului. Contează, foarte mult, ceea ce vrei obții prin aceasta modernizare a locuinței. Daca vrei te bazezi pe un confort sporit, electrocasnice și dotări moderne și o amenajare interioara adaptata în privință decorului, vei găsi materiale noi și moderne, pentru finisaje care imita cu succes un stil rustic și vechi.

casa-de-la-tara-locuinta-moderna1-400x494 casa-de-la-tara-locuinta-moderna3-400x476 casa-de-la-tara-locuinta-moderna5-400x540

Daca, însă, vrei modernizezi locuință, renunțând la motivele tradiționale și la înclinațiile stilului vechi, rustic, atunci poți înlocui mobila și accesoriile cu unele moderne, cât mai practice, însă în armonie cu arhitectura și modelul casei. Combinațiile de mobila și decorațiuni clasice, care nu abunda deloc în motive tradiționale, pot spori confortul casei tale, transformând-o într-o locuință moderna și simpla.

Sursa homelux ro

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo