Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

APROAPE DE PROMULGARE – Semnalizarea rutieră va conta mai mult în caz de accident

Publicat cu

pe

Semnalizarea rutieră pe drumurile din România este de multe ori o mare problemă. Indicatoare rutiere ascunse după tufișuri, mâzgălite sau distruse. Un proiect de lege care face referire la semnalizarea rutieră pe drumurile din România a fost adoptat de Parlamentul României. Este vorba despre un proiect de lege care obligă autorităţile să fie mai responsabile în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.

Deputatul Cristian-Paul Ichim este cel care a iniţiat proiectul de lege care vizează „responsabilizarea Poliţiei Rutiere în ceea ce priveşte verificarea periodică a stării mijloacelor de semnalizare rutieră. Sunt mult prea multe situaţii pe drumurile ţării în care marcajele şi mijloacele de semnalizare rutieră sunt fie deteriorate, ascunse după copaci, lipsesc complet sau uneori sunt atât de multe la un loc încât şoferii sunt confuzi în deciziile pe care trebuie să le ia în trafic.

Conform unor verificări făcute la finalul anului trecut s-a constatat că peste 1.100 de kilometri de drum din România au marcajele rutiere deteriorate, iar peste 5.500 de indicatoare lipsesc cu desăvârşire. Consider că Poliţia Rutieră trebuie să se implice mai mult în zona de prevenţie şi trebuie să se asigure că standardele de siguranţă rutieră sunt respectate de către administratorul drumului public, acesta din urmă fiind obligat să remedieze deficienţele constatate.” a declarat deputatul Cristian-Paul Ichim.

Proiectul a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor şi urmează să fie promulgat de preşedinte.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate